Skip to content

Ouder en kindteam als ankerpunt in opvoeding

Heb je vragen met betrekking tot het gedrag van je kind? Als creatief therapeut geloof ik in het ouder en kindteam als ankerpunt in de opvoeding. Wanneer jullie als team goed functioneren kunnen ouder en kind dichterbij elkaar worden gebracht. Het optimaliseren van de samenwerking tussen kind en opvoeder is een belangrijk onderdeel van mijn werkwijze als kindercoach in Spijkenisse. Ik zeg bewust opvoeder, want het kan zomaar zijn dat het niet de biologische ouder is die opvoedt, maar iemand die vlakbij het kind staat. Voor iedereen die vragen heeft over opvoeden, het gedrag van een kind of zelf graag handvatten wil hebben ben ik er om ondersteuning te bieden. Er is voor mij niets mooiers om kinderen en opvoeders een stem te geven in een vertrouwensband door ze in hun kracht te zetten als ouder en kindteam. Vul het contactformulier in als je vragen hebt of een kennismakingsgesprek wilt inplannen.

Ouder en kindteam is nooit compleet zonder de context

Wil je de kracht van jullie ouder en kindteam ontdekken? Tijdens een oriëntatiegesprek begin ik altijd met de vraag wie je bent, wat je vraag is en stel ik mijzelf even voor. We kunnen kijken wat de vraag is, van wie de vraag is en welk gedrag erbij getoond wordt. Heb je een vraag over een plotselinge verandering in het gedrag van het kind, dan kan het zomaar zijn dat het je iets wil vertellen. Of heb je een vraag over hoe je het beste met gedrag om kunt gaan, dan is er ruimte om deze te stellen. Ook jouw kind is van harte welkom bij het gesprek en er is alle ruimte om hem/haar aan het woord te laten. Het is altijd fijn om het gesprek met zijn allen aan te gaan: jou als de opvoeder, het kind en ik. Een vraag is bij mijn inziens nooit los te zien van de context. Wil je onderzoeken hoe jullie ouder en kindteam zich verhoudt tot de context waarin jullie je bevinden? Neem contact op om een oriëntatiegesprek in te plannen!

Ieder ouder en kindteam is uniek

Ieder kind is anders en elke opvoeder/ouder heeft een andere vraag. Het kan dan lastig zijn om door alle bomen het bos te blijven te zien door alle informatie in boeken en het internet. Jullie ouder en kindteam is namelijk uniek en daar is geen standaardoplossing voor te vinden die je zo van het internet kunt toveren. Dan is persoonlijk contact prettiger en dat begrijp ik heel goed! Je mag mij geheel vrijblijvend contacteren voor een intakegesprek om te zien of we iets voor elkaar kunnen betekenen. In mijn werk maak ik ook veel gebruik van beeldende therapie. Daar vertel ik je in een persoonlijk gesprek graag meer over!