Skip to content

Beeldende therapie aansluitend op interesses van jouw kind

Zit jouw kind niet goed in zijn/haar vel? Bemerk je dat je kind het lastig vindt om over zijn/haar gevoelens te praten? Met beeldende therapie is het mogelijk om zichtbaar te maken waar je kind mee zit. Over het algemeen kunnen kinderen goed laten zien hoe het gaat met ze, ook als ze het zelf niet helemaal weten. Niet alleen door taal, waar soms woorden tekort schieten en het hardop uitspreken eng kan zijn, maar ook door hun handelingen en gedrag vertellen ze ons hoe ze de wereld beleven en verwerken. Waar sommige kinderen niet mogen, durven, willen of kunnen praten kan een andere manier van kijken en benaderen helpen. Door middel van beeldende therapie wordt er met behulp van schilderen, tekenen of andere creatieve uitingen naar een manier gezocht waarop jouw kind zich goed kan uiten. Wil je meer weten over mijn werkwijze als kindercoach in Spijkenisse en omgeving? Neem telefonisch of per mail contact met mij op

Werkwijze bij beeldende therapie

Bij beeldende therapie sluit ik aan op de hobby’s van je kind. Ook ga ik met jou als ouder in gesprek om de taal te vinden die er wordt gesproken. Zelf ben ik kunstenaar waarbij ik verf met woorden, maar ook in de natuur kan ik mijn weg vinden die ik graag deel met je deel. De ervaringen die jouw kind opdoet tijdens beeldende therapie leiden ertoe dat je kind zich beter kan uiten of dat er gevoelens uit het verleden worden geheeld. Ook jij als opvoeder wordt nauw bij de therapie betrokken. Ik geloof namelijk in de samenwerking tussen jou en jouw kind. Als jullie als ouder en kindteam goed functioneren is er alle ruimte om gevoelens met elkaar te delen. Dit leidt tot een hechtere band en vertrouwen binnen het gezin. Vraag een gratis oriëntatiegesprek aan om te onderzoeken wat beeldende therapie voor jouw kind kan betekenen.

Beeldende therapie met aandacht voor context

Met een traject beeldende therapie zullen er voornamelijk individuele sessies met jouw kind plaatsvinden. Daarbij vind ik het belangrijk om de context niet uit het oog te verliezen. Als pedagogiek opvoedkundige heb ik veel inzicht verworven in de wisselwerking tussen kind en omgeving. Als er in de beeldende therapie situaties of vragen met betrekking tot de omgeving van jouw kind naar voren komen, wordt dit uiteraard ook meegenomen in de behandeling. Vraag geheel vrijblijvend een kennismakingsgesprek aan om te zien of we iets voor elkaar kunnen betekenen.